Lausuntoja ja selvityksiä

Huh huh, viimeinkin!
Kirjoitettu 14.11.2014

Olen ollut työttömänä juhannuksesta 2014 lähtien omasta pyynnöstäni. Syitä työstä eroamiseeni oli useita, mutta pääsyy oli pitkään jatkunut sairastelu. Noh, kuitenkin:

Mun sairausloma päättyi 10.7 ja työt siis juhannuksena 20.6.2014. Eli otin loparit kesken sairausloman, mikä ei ehkä yleensä ole kovinkaan viisasta, mutta mun kohdalla se oli perusteltu päätös. Joka tapauksessa annoin asiasta selvityksen TE-toimistolle (ja sitä kautta Metalliliitolle) aivan ajallaan silloin alkukesästä. TE-toimistolta tuli hylkäävä päätös, eli sain kolmen kuukauden (3 kk) karenssin. Se on ymmärrettävää, mutta se heidän päätöksensä perustui täysin virheellisiin seikkoihin. He huomioivat ainoastaan minun viimeisimmän sairausloman (B-lausunto 1 kk:n ajalta) eikä lainkaan niitä kolmea kuukautta (3 kk) sitä ennen, yhteensä siis neljää kuukautta (4 kk), jotka olin ollut yhtäjaksoisesti saikulla.

Hain muutosta päätökseen, josta tuli mun postilaatikkoon tänään 14.11.2014 hylkäävä lausunto. Syynä oli se, etten ollut toimittanut heille muutosvastinetta 30 päivän aikana, eli silloin kesällä. Paha oli toimittaa, kun sain lisäselvityslausunnon minua hoitaneelta lääkäriltä vasta syyskuussa, koska terveyskeskus oli avoinna kesällä vain kiireellisille akuuttipotilaille ja minua hoitanut lääkäri oli pitkällä lomalla synnyinmaassaan Virossa.

Sain tänään samalla pyynnön, että mun pitää antaa lisäselvitys Työttömyysturvan muutoksenhakulautakunnalle, huh, pitkä nimi. Kirjoitin puolentoista A4-arkin mittaisen lausunnon ja laitoin sen menemään sinne Helsingin herroille. Koko asia on ollut avoimena juhannuksesta tähän päivään asti eli miltei viisi kuukautta (5 kk) ja kestää vielä ties kuinka pitkään.

Mut enivei, olen nyt tehnyt kaikkeni asian eteen, ja odottelen, josko saisin aivan lopullisen päätöksen vaikkapa tämän vuoden aikana. Kyseessä on yli kahden kuukauden liiton korvaukset, eli käytännössä muutama tonni rahaa. Maistuisi, maistuisi ne toki. Ja maistuisi ruokakin, jos sitä olisi varaa kaupasta ostaa.