Muutoksia toimintatapoihini

Pe 7.11.2014

Olen päättänyt tehdä muutoksia toimintatapoihini. Ei ihminen oikeasti muutu, vaikka kuinka yrittäisi. Siksi en yritäkään muuttaa itseäni, mutta joitain toimintatapojani voin yrittää muuttaa.

Yksi niistä on taudeista ja muista vaivoista valittaminen. Miksi kirjoittaa nettiin, faceen tai twitteriin omia vaivojaan, kun joka kerta pahoittaa mielensä muiden, ei toki kaikkien, palautteista? Parempi olla hiljaa vaan, niin pääsee helpommalla. Ne oikeat vastaukset vaivoihin saa ammattilaisilta eli lääkäreiltä, jos siellä haluaa käydä. Mulla on nykyään korkea kynnys mennä lääkäriin, koska en ole työelämän palveluksessa ja en tarvi sairauslomia, joten voin potea kotona ilman omantunnontuskia. Olenkin viime aikoina jättänyt menemättä muutamiin sellaisiin tutkimuksiin ja laboratoriokokeisiin, joita joku muu kuin minä itse on mulle varannut. Näitä varaajia ovat olleet muun muassa diabeteslääkäri sekä -hoitaja. Jos he minusta verta haluavat, tulkoot hakemaan, jos näin rumasti saa sanoa. Noh, sanoin jo. En siis jatkossa kerro, että esimerkiksi juuri nyt mun verenpaine on 197/130, leposyke 82.

Toiseksi en enää jatkossa toitottele muista henk.koht. asioistani niin leväperäisesti, kuin oon tähän asti toiminut. Oon sosiaalinen tyyppi, tykkään jutella ja pölpöttää miltei mistä vaan, mutta yksin se ei kotona oikein onnistu. Mulle on kehittynyt paha tapa kertoa sellaisiakin asioita vaikkapa facebookissa, mitä en ehkä kertoisi tuttavalle naamatusten.

Kolmas asia on avun vastaanottaminen. Mulla oli tämä kesä ja syksy taloudellisesti vaikeaa aikaa juuri edellä mainitun työelämän päättymisestä johtuvan ansionmenetyksen vuoksi. Aiemmin saatoin jopa pyytää apua esimerkiksi siskoltani tai muilta läheisiltäni, mutta nyt aion pärjätä pyytämättä. Viimeksi tänä aamuna eräs läheiseni soitti ja tarjosi pyytämättä apuaan, mutta kieltäydyin kohteliaasti. Jos mulla ei ole "kuoleman" hätää, pyrin pysymään omillani. Eipähän tule velkaa, ei aineellista eikä aineetonta, sillä velat on aina maksettava ennen pitkää pois, myös ne aineettomat.

Neljäs asia on avun antaminen muille. Olen selkeästi pyrkinyt vähentämään muiden ihmisten murheiden ottamista niskoilleni. Ei sillä, ettenkö antaisi joskus apuani joillekin heistä, mutta nyt mun on helpompi keskittyä oman huonon kuntoni parantamiseen, kun ei koko aikaa tarvi pyrkiä ratkomaan muiden ongelmia. Oli aikoja, jolloin mun puhelin soi koko ajan, ja ihmiset kertoivat mulle lähinnä tietokonemurheistaan. Olen varma, että eräs mun sairastumisiin johtuva tekijä oli juuri liian suuri stressi, joka osaltaan kasvoi ja kasvoi niiden lukuisten tietokoneisiin liittyvien avunpyyntöjen vuoksi. On varmaan itsekästä kirjoittaa näin, mutta olen pikku hiljaa oppinut sanomaan ei, varsinkin puhelimella tulleisiin pyyntöihin.

Pyrin jatkossakin olemaan se sama sosiaalinen Pave kuin ennenkin, mutta pidättäydyn tiettyjen juttujen esille tuomisesta. Jutellaan kun kohdataan, niinhän me olemme tehneet aiemminkin, ei tässä mitään hätää ole. Viinan juontia en lopeta, mutta jatkossakaan ei tule olemaan mikään ihme, jos muutamaan kuukauteen en ota huikan huikkaa, onhan se jo useasti mun kohdalla toteennäytetty juttu. Itse asiassa voisin asettaa vaikkapa sellaisen päämäärän, etten ota alkoholia ennen ensi kesää. Okei, näin tapahtuu.

Muun elämän sälä

21.10.2014
Tänne heittelen kaikkea maton ja kattolistan väliltä, ja joskus kyseisen alueen ulkopuoleltakin. Mun yksi pitkäaikaisemmista harrastuksista on kaisabiljardi, josta varmaankin pulputan tänne jatkossa melko paljon.
Tänne tulee myös juttua vaikkapa naisseikkailuista (joita ei ole), kavereiden toilailuista (joita on erittäin paljon) sekä muusta sälästä, jota elämä antaa jos kohta ottaakin.

*******************************************

31.10.2014

Lääkärintarkastukset ja laboratoriokokeet vit*ttaa ankarasti. Päätin, etten mene lääkärin tai hoitajan luo, en labrakokeisiin enkä muuallekaan terveyshuoltoon, ennen kuin lanssi minut hakee. Jos ne (terveydenhuoltoihmiset) minusta verta haluaa, tulkoot hakemaan, ite en enää vapaaehtoisesti lähe. Mulla on kakkostyypin diabetes, kilpirauhasten vajaatoiminta, kihti, älyttömän korkea verenpaine + muita vaivoja, mut olkoon. Jos reseptien sähköinen tulo lakkaa, niin lakatkoon sitten.

Kommentit

23.01.2015 14:53

Sys

Joo ja huomiseen päivään saa mahtumaan myös pihasaunomisen kuuppasuihkulla, jos siitä kohasta pistää... Teretulemast! siis lauantain pilkkireissuun...

23.01.2015 14:55

pensselsson

No katellaan sitä saunaa.

13.01.2015 15:49

Sys

Hienoissa vermeissä pilkit =)
Oot ihan "ammattilaisen" näkönen!
Jatka samaan malliin

13.01.2015 16:39

pensselsson

Kits, varmaan sullekin tutut haalarit. Ja karvahattu.