5. touko, 2022

Common sense

On se nyt perhana, kun pientä henkilöä, jonka jo ennen syntymää voi ultraäänikuvista todeta pojaksi tai tytöksi, ei saa syntymän jälkeen kutsua pojaksi tai tytöksi. Perhanan perhana!

***Nainen ON nainen, mies ON mies, tyttö ON tyttö ja poika ON poika! Piste!***

Samoin erilaisten ulkomuotojen mukaan lyhyt ihminen on lyhyt, pitkä on pitkä, hoikka on hoikka, lihava on lihava. On myös ihmisiä, jotka eivät ole lihavia eivätkä hoikkia tai laihoja, heitä kutsutaan normaalipainoisiksi ihmisiksi. Eli siis ihmistä saa kutsua normaalipainoiseksi tai normaalivartaloiseksi, mutta ei laihaksi tai lihavaksi? Miksi aivan päivänselviä asioita ei saa sanoa ääneen?

Ei tietenkään ole korrektia käyttää ihmisestä sanoja läski tai tikku, mutta ainakin itseäni monet kaverit ja joskus muutkin ihmiset sanovat ihan päin näköä lihavaksi, mikä olen, eikä se minua loukkaa. Minua nimitellään monella muullakin nimityksellä kuin vain lihava, mutta en ole asiasta pimahtanut.

Sovitaanko nyt niin, että otetaan uudelleen käyttöön se terve maalaisjärki, common sense, ja puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä. Mielensäpahoittajat kasvattakoon hieman kovempaa nahkaa herkkien tunteidensa suojaksi, kiitos.

*******

Niin, t
ällaista voisi jatkaa enemmänkin. Nainen-mies -seksi on kai sitä normaalia seksiä, ainakin luulisin enemmistön ihmisistä sellaista harjoittavan. Tällöin puhutaan heteroista. On myös mies-mies eli homoja, nainen-nainen eli lesboja, on bi:tä, transua ja ties mitä.

On olemassa myös vasenkätisiä ja molempikätisiä ihmisiä oikeakätisten lisäksi. On arvioitu, että oikeakätisiä on 90%, mutta siis "vähemmistöjäkin" on. Miksi voi olla aivan hyväksyttävästi vähemmistössä kätisyyden vuoksi, mutta ei vaikkapa lihavuuden tai lesbouden takia?