23. huhti, 2022

Tekolonkkanivel

Kun noita tekoniveliä ja -elimiä laitellaan ihmisten sisuksiin, ja hyvä niin, niin pärähtipä mieleeni, että kaitpa joitain niistä vempaimista voisi kehittää vielä monipuolisimmiksi kuin mitä ne jo on.
Otetaan nyt vaikka tekolonkka, tekolonkkanivel. Jos siihen jo hyvään laitteeseen saisi vielä toiminnon, jolla se lonkkanivel joko kasvaisi korkeutta tai typistyisi matalammaksi aina tarpeen mukaan, niin se olisi mainio juttu!
 
Ajatellaanpa henkilöä, jolla on tekolonkkanivel, ja joka asuu rinnetontilla olevassa talossa. Varmaankin hän haluaisi käyskennellä siinä rinteessä joskus poikittaissuunnassa. Tällöin toinen jalkapöytä on ylempänä rinteessä ja toinen alempana, ja kulku on eräällä tavalla vinoa menoa, ja varmasti joskus tuskallistakin. Nyt, jos yhtä lonkkaniveltä voisi kasvattaa ja/tai toista typistää vaikkapa jollain säätimellä, saisi tuolloin kulkea jyrkkääkin rinnettä poikittaissuunnassa aivan suorassa pystyasennossa. Kävisi maisemien, lintujen ynnä muiden nisäkkäiden tiiraileminen helpommin, ja ylväs olisi ryhti. Kerrassaan ylväs!, ajattelisi kateellinen naapurikin.
 
Sellaisen tekolonkkanivelen minä haluaisin. Ja ajatellaanpa markkinoita: niitä myytäisiin miljoonittain alppiseudulle, himalajalle, andeille ja kilimantzarolle, mutta uralille niitä emme myisi. Joku roti sentään.