2. huhti, 2022

Kouvolan piina

https://www.kouvolansanomat.fi/paikalliset/4534829?fbclid=IwAR0c7R5lmDErvgU3lf26CkLfYlXE8ASq1WyK-HCCLmoohqgi8eIkobTFSY8

Jos saatte jutun auki yläpuolen linkistä, lukekaa juttu. Siinä kerrotaan järjettömästä Kuusankosken sairaalan aivan turhasta alasajosta Kouvola cityn poliitikkojen toimesta. Kouvolan suurkunta syntyi 2009, kun Kouvola city, Anjalankoski, Elimäki, Jaala, Kuusankoski ja Valkeala yhdistyivät.

Mun perstuntuma on, että kaikki johtuu ja juontuu ahneudesta, kusipäisyydestä ja kateudesta.

Entisen pikku-Kouvolan (se pieni alue ennen kuntaliitosta, josta käytän jatkossa nimitystä city) vanhat jääräpoliitikot ovat kaiken pahan takana. Kun uusi suurkunta syntyi 2009, ajattelivat jäärät, että kuntaliitoksesta lähtien kaikki muualla kuin cityssä jo olevat hyvät jutut pitää ehdottomasti siirtää sinne cityyn. Jos ei saada siirrettyä, niin sitten se pitää tuhota tai ainakin lakkauttaa.
"Puhalletaan koko suurkunta yhteen hiileen" on citypoliitikoilta varsinainen vuosisadan vitsi, ja aivan saakelin huono sellainen.

Jos jossain cityn ulkopuolella on joku hyvä toimiva juttu, joka voitaisiin pienellä vaivalla saattaa erittäinkin toimintakykyiseksi ja nykyaikaiseksi, mutta joka on niin suuri, ettei sitä voi cityyn siirtää (lue: ryöstää), niin sen annetaan mennä alas tai se suorastaan tuhotaan. Ja tällä tarkoitan tässä yhteydessä Kuusankosken Aluesairaalaa, mikä se mulle yhä on, eikä mikään Poks (Pohjois-Kymen sairaala). Ja mitä kaikkea muutakin hyvää on lakkautettu, jätetty hoitamatta, siirretty, myyty, ylipäätään tuhottu vain siksi, koska se ei ole cityssä.
Aivan aitoa kusipäisyyttä ja kateutta cityn napamiehiltä, jotka kuvittelevat olevansa jossain yliasemassa reunakuntaan ja -kuntalaisiin nähden. Selkeä punaiset ja valkoiset -asetelma, josta ei taatusti seuraa mitää hyvää ja rakentavaa, pelkkää porua ja jopa vihaa.