23. touko, 2021

Kouvola "kehittyy" vol 2

Kouvolassa paloi joku vuosi sitten koulu, surullista. Mutta voisiko sen tapahtuman kääntää jotenkin positiiviseksi asiaksi? Hmmm... *kirjoittaja ajattelee*
 
Heureka! Olisipa todella dramaattista ja samalla aikaa myös onnekasta, jos vaikka salama, viallinen sähkölaite tai meteoriitti tuhoaisi Kouvola cityn (eli ns. vanhan Kouvolan) loputkin koulut, niin sittenhän olisi toki hyvä syy rakentaa cityyn uusi koulu, oikea supermegakokoinen yhteiskoulu, jonne sijoitettaisiin kaikki Kouvolan cityn oppilaat asuinpaikasta riippumatta. Sinne sijoitettaisiin toki myös kaikki entisten reunakuntien eli Anjalankosken, Elimäen, Jaalan, Kuusankosken ja Valkealan ala-, ylä- ja ammattikoululaiset sekä lukiolaiset. Eskarikin voisi siellä olla, se suurkunnan tuleva ainoa.
 
Näiden "vahingossa" palaneiden koulurakennusten tonteille rakennettaisiin sitten rakennuksia, jonne siirretään reuna-alueilta vielä siirtämättömät loputkin palvelut. Mitäpä siellä reuna-alueilla palveluilla tekisi, kun kaikki lapsetkin "haluavat" olla vain ja ainoastaan cityn megakoulussa. Entiset reunataajamat jyrätään ja sinne laitetaan kasvamaan honkaa, mäntyä ja petäjää, kuusta, raitaa ja katajaa, joiden puuston myymisellä sitten city rikastuisi. Nerokasta!