7. maalis, 2021

Uusia urheilulajeja

Pensselssonin aivottomassa riihessä on nyt kehitteillä mm:

A) Pariseiväshyppy.
Yritetään päästä saman riman yli yhtä aikaa joukkuetoverin kanssa. Juostaan seiväs tanassa samaan aikaan kohti hyppypaikan yhtä ainoaa telinettä. Seipäät kahteen vierekkäiseen kuoppaan ja hop kohti taivaita. Hypyssä pitää olla sen verran yhdenaikaisuutta, että hyppy hyväksytään vain, jos molempien hyppääjien jokin kehon osa on yhtä aikaa riman päällä ja että molemmat sporttaajat luonnollisesti ylittävät riman. Mitään peräkkäin hyppäämistä ei hyväksytä.
Homma suosinee melko lyhytkasvuisia hoppareita, saattaisivat aasialaiset olla voitokkaita. Ilmassa saa myös yhtyä sylikkäiseen rimanylitykseen, mistä aiheesta voisi kehitellä myös sekaparikisan. Let's pomppimaan!


B) Moukarin tarkkuusheitto.
Lekan alastulopaikalla on kenttämestarin apulaisen piirtämiä maalitauluja, joihin moukarilla tähdätään ja joiden keskiosaan pyritään osumaan. Maaleja voisi olla kentällä niin, että eka olisi vaikka 50 metrissä, seuraava 55 metrissä jne. Viimeinen voisi olla 85:ssa, jotta itäblokin hormoniurheilijoillakin olisi haastetta.
Maaleja voisi olla myös erikokoisia ihan kilpailun tason mukaan. Systeemi voisi olla pudotuskisa siten, että jos ei kolmella yrityksellä osu 50 metrissä olevaan maalitauluun, niin kisa loppuu ko. atleetin kohdalla siihen. Osuneet jatkavat luonnollisesti seuraavaan mittaustasoon. Pelkkä maalitauluun osuminen riittää kisassa etenemiseen, mutta bull's eye'stä saa lisäpisteitä tai drinkkilippuja.


C) Joukkuemiekkailu.
Nelismiehisjoukkuein kaikki kaikkia vastaan -periaatteella vaikka nyrkkeilykehässä tai painimolskilla. Matsi päättyy toisen joukkueen antautumiseen. Välineinä kalpa, säilä, floretti, ratsusapeli sekä machete. Alan olympialaiset järjestää Kolumbian Veripalvelu.


D) Biljardin sokkoparikisa.
Lyöjällä on musta huppu päässä. Lyöjää opastaa joukkuetoveri, joka ohjaa puheellaan tähtäämistä, kierteitä ja päällevetoja. Yksi erä pelataan niin, että toisella on huppu koko ajan ja toinen neuvoo. Seuraavassa erässä osat vaihtuvat. Soveltuu snookeriin, pooliin ja kaisaankin. Tässä kilpailumuodossa toteutuu myös paremmin doping-säännösten noudattaminen, sillä huppu päässä on vaikea juoda drinkkejä.

E) Lumikenkäsulkapallo.
Talvinen muotilaji, jossa pelaajalla on varusteinaan lumikengät ja sulkapallomaila ja pelivälineenä ei-valkonen sulkapallo. Jos peliareenana on syvä hanki, lisävarusteena on yksi suksisauva. Pelataan normaalein sulkapallosäännöin, mutta siis ulkona hangessa. Mainittakoon, että lajia voi toki harrastaa myös sisätiloissa ja kesäaikaan nurmikentällä. Sisätiloissa suositellaan pelialustaksi muuta kuin parkettilattiaa. Välineenä voi myös olla minisukset lumikenkien sijaan.

F) Lumikenkäpingis (in English Snowshoepingpong).
Muuten samat säännöt kuin kohdassa E, mutta kädessä on pingismaila ja pelivälineenä (oranssi) pingispallo. Hutilyönnit on sallittuja, mutta vain, jos ehtii sukeltaa pallon perään ja palauttaa sen ennen pelivälineen hankeutumista.

G) Ampumalumikenkäily.
Kuten ampumahiihto, mutta lumikengillä kilpaa edeten. Osumat stadionilla normaaleihin tauluihin, mutta myös niin, että metsässä matkattaessa puusta alas ammuttu orava antaa helpotusta lumikenkäilyn loppuaikaan. Isommasta riistasta lisäetuutta, esim. after ski -tyylisiä drinkkilippuja. Ukkometsosta konjakki. Kaatoryyppyjä saa ottaa, mutta vain salaa.