9. joulu, 2020

Joukkohysteriaa

Koronasta on puhuttu ja kirjoitettu jo aivan liikaa, mutta joihinkin asioihin haluaisin tarkennusta. Joka päivä saa lukea ja kuulla siitä, moniko on saanut tartunnan, moniko on sairaalahoidossa ja moniko tartunnan saaneista ja siihen sairastuneista on kuollut. Moniko saanut tartunnan, moniko kuollut. Simppeliä matematiikkaa.

Nyt jos ryhdyttäisiin näyttämään kuolleitten lukumäärän sijasta lukuja, joista ilmenisi, moniko EI OLE saanut tartuntaa, moniko EI OLE kuollut, moniko ON tartunnan saatuaan SELVINNYT, niin muuttuisiko koronaan suhtautuminen vähemmän demonisoivaksi?

Minulle henkilökohtaisesti kaikkia tauteja suurempi pelko on joukkohysteria, jonka liekkiin media ja valtaapitävät lyövät jatkuvasti uuttaa bensaa. Ihminen on kuin lammas, yhden johdettavissa ja, anteeksi vain, tyhmä kuin lammas, ainakin mitä tulee hysteriaan. Uskotaan kaikki, mitä Iso Viisas, eli meillä media ja hallituksen edustajat, kertoo. Jos media toitottaa, että hallitus suosittaa perunasäkin päähän vetämistä ennen ulosmenoa, niin porukat vetää perunasäkin päähänsä. Veikkaanpa, että tässä tapauksessa Suomesta ostettaisiin joka kaupasta perunat loppuun ennen pikku kakkosen alkua.

Tympäsee, mutta silti kehotan: olkaa varovaisia, pitäkää fyysistä etäisyyttä, mutta älkää olko lampaita!

Lukuja:
Tällä hetkellä 8.12.2020 Suomessa koronaan kuolleita on 425 henkilöä. Se tekee koko väestöstä 0,0077%.
Testattuja on 2 101 900, ja näistä tartunta on todettu 28 242. henkilöllä, mikä tekee n. 1,34% testatuista ja 0,5% koko väestöstä. Kyllä on syytä joukkohysteriaan, joo.
Lähde: THL