3. joulu, 2019

Mitäpä jos virkamieshallitus

Mitäpä jos -satu

Mitäpä jos tämän pian kaatuvan hallituksen tilalle otettaisiinkin ihan aikuisten oikeasti jokaisen ministeriön alan ammattilainen eli asiantuntija politiikan ulkopuolelta? Siis ammattilaisia politiikan ULKOpuolelta?
 
Mitäpä jos olisi virkamieshallitus, joka yksinkertaisesti vaan hoitaisi maan asian kuntoon juuri sen hetkisen tarpeen mukaan? Mitäpä jos oikeasti laitettaisiin nämä nykyiset ammattimaiset kähmijät ja paskanpuhujaministerit ikään kuin jäähylle vaikka vuodeksi-pariksi oppia ja nöyryyttä hakemaan, jotkut toki loppuelämäkseen?
 
Mitäpä jos oikeasti jokaisella ministeripallilla istuisikin asiantuntija poliittisen sekoilijan sijasta? Liikenneministerinä olisi liikenteen ja logistiikan asiantuntija, puolustusministerinä puolustusvoimien edustaja, sisäministerinä vaikkapa poliisilaitokselta jämpti heppu, opetusministerinä joku uudistusmielinen reksi, ulkoministerinä vaikkapa ulkomaankirjeenvaihtaja, valtionvarainministerinä sitoutumaton pankinjohtaja ja niin edelleen.
Pääministeriksi valittaisiin suoraselkäinen henkilö tunnettujen älykköjen joukosta. Hänen tulisi olla poliittisesti sitoutumaton "koko kansan" johtaja, jolla ei kolise luurangot kaapissa eikä hän omistaisi poliittisten hyvävelijärjestöjen jäsenkirjoja.
 
Mitäpä jos?