5. elo, 2018

Alle sekunti

Ärsyttää.
Minuu ärsyttää.
Minuu hirveästi ärsyttää semmoinen peli.
Siis kun maailmanluokan superhypertähden ja aivan tavallisen kuolevaisen luuserin ero voi olla esim. vain sekunti tai pelkkä puolikaskin. Joo, urheilua tarkoitan.
 
Joku ui altaanmitan vaikka 25 sekunnissa, ja hän on, no jaa, hän on ihminen, joka harrastaa ja kilpailee uinnissa, hoh hoijaa, ketä kiinnostaa. Mutta kun joku vetää kisoissa saman altaanpätkän ja voittaa ajalla 24,5 sekuntia, on tämä voittaja maailman zuber yggönen! Se puoli sekuntia taakse jäävä ei ole mitään, kuka se ees on?
 
Kun jossain auto- tai mopokisassa yks ajaa kuuen kilometrin radan 0,5, 0,3 tai vain 0,1 sekuntia nopeammin kuin toinen (siis kuusi kilometriä!!! ja rallissa monin verroin enemmänkin), niin se hävinnyt ei oo ees maininnan arvoinen. Tai ei ainakaan minkään superlatiivin arvoinen.
 
Onko ihmisyys tai arvostus todella sekunnin osista kiinni? Voi viddu, tulis vielä umpihankihiihtoja 50 kilsan matkalla, siellä ero voi olla vaikka tunnin. Sellainen kisa erottelee zuberit ja hieman hitaammat, ja ne hitaammatkin on kaikki zubereita ainakin mulle.