2. joulu, 2015

Kylmäsavumakuja

Jess jess jess, hienosti onnistuivat mun ekat uuden kylmäsavustuskaapin tuotteiden savustukset. Tein kahta erilaista pähkinää, kahta erilaista sipulia sekä kahta erilaista juustoa.

Kylmäsavustin pähkinöitä ja sipuleita 9 tuntia. Juustoja pidin savustumassa 14 tuntia + 8 h vetäytyminen savustamisen jälkeen siellä samassa kaapissa.
Annan pisteitä mausta 1 (heikko) - 5 (erinomainen).

Maapähkinöiden koostumus oli mukavan pehmeä ja hieman kostea, mutta maku oli kitkerähkö. Pisteitä 2.
Cashewpähkinä oli iloinen yllätys. Siinäkin koostumus pehmeni, mutta maku ei ainakaan huonontunut savussa. Pisteitä 3.
Keltasipuli (ns. normaali sipuli) oli aivan loistavan makuinen. Kuullotin tuotteen voissa paistinpannulla, superhyvää tuli! 5 pistettä!
Punasipuli oli muuten sama, mutta maku ei ollut aivan niin super kuin keltaisella serkullaan. Pisteitä 4.
Molemmat juustot (Valio Arkijuusto 1,25 kg ja Arla Loputon Kermajuusto 1,1 kg) onnistuivat yli odotusten. Asteikolla 1-5 annan 12+. Kuvassa ko. juustot, joista yhdet siivut on veistetty.

************

PS. Just meni uusi satsi syötäviä kaappiin savustumaan.