9. loka, 2015

Kylmäsavustustesti

No niin, testaan tämän päivän ajan itsekyhäämääni kylmäsavustuslaitetta. Tein pahvilaatikosta, joo-oh pahvi pahvi, testausboksin, jossa tänään on roikkunut ja roikkuu yhä kaksi kappaletta noin puolen kilon lohifileitä. Kerron tuonnempana miten homma onnistui, mutta sen kerron nyt, että pellepeloton-hommia nää on ollut.

Boksi on siis pahvia. Muina aineina on mm. entinen mato-ongenvapa, se kannattelee kahta uisteluperuketta. Ne taas toimittavat ripustuskoukkujen virkaa, niistä roikkuu ne itse fileet. Jeesusteippiä on käytetty, samoin valurautaisen fonduepannun jalustaa, keittiön sisä/ulkolämpömittaria, paria erilaista painoa + pikkasen muuta taukkaa. Siitä pellepeloton-maininta.

Lämmönlähteenä toimii 12V sähkökäyttöinen vastus, jonka päällä on pääasiassa harmaaleppäkiekkoja savua antamassa. Noiden kahden fileen valmistamiseen menee koko päivä, noin 12 tuntia.Että silleen, emmiä hullu oo, ennoo ennoo en oo!