11. kesä, 2015

Elinikä lyhenee

On kiehtova ajatus, että jokaisella ihmisellä olisi syntymän hetkellä tarkasti eritelty X-määrä elinvuosia ja -päiviä jäljellä, ja että jokainen teko vaikuttaa sen X-määrän riittävyyteen.

Eli esimerkiksi se X-luku on ihan päivälleen vaikka 120 vuotta. Kun polttaa tupakan, se aika lyhenee joka kerta esim. minuutin. Kun vetää kännit, niin X-luku pienenee vaikka päivän, ja koko viikonlopun kännäys lyhentää elinaikaa viikon tai pari.
Toisaalta taas säännöllinen lenkkeily ei anna elinpäiviä lisää, mutta se voi lieventää kännäämisen hidastavaa vaikutusta (mitä ihan oikeasti ei kukaan sisimmissään usko, en minäkään). Sille olisi oma kerroinlukunsa suhteessa röökiin ja alkoholiin.

Siitä vaan sitten laskemaan, että joo, oon vetänyt elämän aikana niin ja niin monet kännit, polttanut niin ja niin monta röökiä, ja käynyt suht säännöllisesti lenkillä ja salilla. Eli mulla on elinaikaa tarkalleen jäljellä 28 vuotta 3 kuukautta ja viisi päivää. Vaikka olisi kuinka terve ja hyvävointinen, niin voisi tänään sanoa kavereille että "moi, kuolen muuten huomenna".

Olisi se eri hienoa.