5. tammi, 2015

Orjuus

Vuosisatoja ja -tuhansia sitten omistava luokka hankki käyttöönsä orjia, yhä vaan enemmän ja enemmän orjia. Tämä mahdollisti sen, että orjuus poisti omistavan luokan hitaan rikastumisen ikeestä. Nykyisin virallinen orjuus on oikein lainsäädännöllä kiellettyä, mutta onko tilanne muuttunut mitenkään? Itseasiassa ei ole, joskin oikeasti verisen ruoskan sijasta käytetään köyhän köyhänä pitämisen taloudellisriippuvaista raippaa. On melko turhaa sanoa, että se on köyhän oma häpeä, jos ei itse itseään nosta omistavaan luokkaan. Heh, naurahdan, joskin ironiseen sävyyn.

En sitä sano saati vaadi, että köyhemmälle kansanosalle, tälle meidän suurelle joukolle, pitäisi mitään tuosta vaan antaa, ei ainakaan mitään materiaalista. Mutta sille suurelle ryhmälle voisi antaa mahdollisuuden, jota nyt sen on hyvin vaikea itse ottaa.

En ala tästä asiasta enempää soppaa hämmentämään, toinpahan vaan ajatukseni luokkaeroista esille. Sillä luokkaeroja meillä todella on, ja monista kauniista puheista, lue vaalipuheista, huolimatta hyvinvointivaltiolla voi mennä suht hyvin, mutta sen suurimmalla väestönosalla ei.

Näin on, ja nyt lähden tuonne paukkupakkaseen taapertamaan leipää ja kananmunia hakemaan, muuhun kun ei oikein ole varaa. Ja taapertamaan siksi, koska köyhällä ei ole varaa autoa pitää. Noh, onhan tässä työttömällä sairaalla aikaa taapertaa.