24. loka, 2014

Isä-Oissun muistokisat

Nämä perinteiset kisat karkeloidaan la 25.10.2014. Tapahtuma järjestetään jo 23. kerran, sykli on kerran vuodessa. Ekat O. Sutisen kisat järjestettiin vuonna 1991, kerran kisat ovat jääneet väliin järjestävän kerhon uuteen tiloihin muuton vuoksi.

Niin, kyseinen Oissu oli mun isä. Hän oli taitava palloilija oikeastaan lajissa kuin lajissa. Isä meni maan multiin ei suinkaan yksin, vaan kahden pallon kanssa. Hän sai viimeiseen sijaansa mukaan kaisa- ja pesäpallon. Tämä tapahtui loppukesästä 1990.

Kisat ovat aina olleet hyvä treeni Suomen suurimpia kaisakisoja, Kouvolan Biljardiklubin järjestämiä Kultakellokilpailuja, varten. Kultakellot ovat perinteikkäisistä kisoista perikkäimmät, arvostetuimmat ja ylivoimaisesti suurimmat. Kultakelloja on järjestetty kerran vuodessa jo 55 vuoden ajan! Kaisaväestä moni pelaaja arvostaa Kultakellojen voittamista enemmän kuin esimerkiksi Suomen mestaruutta, mikä sekin on valtavan hieno ja todellakin tavoittelemisen arvoinen titteli.

Mutta niin tai näin: tervetuloa niin pelaajat kuin katsojatkin seuraamaan upeaa tapahtumaa avarassa ja varsin viihtyisässä ympäristössä Kymin kerholla Kuusankoskella.