Pensselsonin blogi

5. touko, 2019

Rakkaus on kuin peruna.
Potko, potaatti, pottu.

Moni odottaa vesi kielellä uutta perunaa.
Mikään ei ole niin romanttinen paikka kuin perunakellari, se tuttu ja turvallinen, vuosikymmeniä vanha uskollinen ystävä.

Peruna on usein sileä ja maukas, todella ihana. Mutta toisinaan uusikin peruna voi olla rupinen ja ryppyinen, vetelä tai suorastaan pilaantunut. Osa perunoista kestää kovankin keittämisen, mutta moni pottu joko halkeilee, hajoaa tai jopa suorastaa muussaantuu pienessäkin paineessa, kun vähänkin kannen alla kuplii.

Perunaa on monen mallista, on pyöreää, soikeaa, littanaa, lättänää, suurta ja pientä, punaista ja keltaista, vihreääkin löytyy. Mutta olipa perunan muoto tai väri mikä tahansa, jokainen pottu on omalla tavallaan arvokas, vaikka välillä vähän saviselta maistuukin.

Ole kuin pottu, joka on ylpeä itsestään ja olemassaolostaan, sillä olet tosi hyvän makuinen.
Odota perunan kypsymistä, mutta kaipaa joskus myös raakaakin pottua. Ja siemenperunoille on aina kova kysyntä, älä aliarvioi sitä.

-Näitä pottumaisuuksia mietiskeli Pensselsson 5.5.2019-

 

20. joulu, 2018
En voi lakata ihmettelemästä pakottavaa tarvetta hifistelyyn elämän eri osa-alueilla. Asioita viedään aivan äärimmäisille tasoille asioissa, joista ei edes tiedetä niin paljoa, että itsekään eroa tavallisen ja hifistellyn jutun välillä huomaisi.

Esim. Savustajat-sivuilla jengi utelee, voiko kalaa kylmäsavustaa pyökkipurulla, kun leppäsavuaines on loppu. (Ite vastakysyn: Pitäisikö se kala muka sit jättää savustamatta leppäpurun loputtua, vaikka pyökkiä tai muuta purua olisi tarjolla? Jos mielestänne pitää jättää savustamatta, syökää sit vaikka parsaa.) Huokaus.

Vastaan: kyllä voi. Ja heille, jotka vastaavat "ei voi", takaan, että jos heidät kaikki laitettaisiin riviin maistelemaan jonkun muun tekemiä kalasiivuja jossain sokkotestissä, he eivät osuisi 100% varmuudella oikeaan siinä, onko savuaines ollut leppää, pyökkiä, tammea, omenapuuta, kirsikkaa vai mitä. Arvailuksi menisi. Minuu naurattaa. Mutta hifistelkää pois, se on hienoa, kun asioihin paneudutaan.

Ite en hifistele. Mulle riittää, kunhan kinkkua paistettaessa luu on 38 asteen kulmassa lihaan nähden. Se on siksi tarkka luku, koska se on sama kuin kossun kalorit.
Korvissa soi savuinen pyökkipurublues, ja hampaiden väleissä on jotain töhnää. Kas, se on pyökkisavukalaa, joka maistuu aivan kirsikkaiselta tammelta, jota nautiskelen omenan kera läheisessä lepikossa.
20. marras, 2018

Ilmailun määrä alas, kotimaan matkailu ylös

Minulle sopisi oikein hyvin, että lentomatkailua rajoitettaisiin kovinkin ottein. Siis ei fyysisesti kovin ottein, vaan tehtäisiin puhtaasti kaukomaihin suuntautuva lomamatkailu taloudellisesti niin kalliiksi, ettei siihen olisi normikansalaisella varaa eikä ehkä-kehitettävän lakimuutoksen jälkeen mahdollisuuttakaan. Älkää vielä ampuko minua, kerron miksi näin ajattelen.

Jos ns. ei-pakottavatarpeinen kaukomaihin suuntautuva matkailu loppuisi (lue: turistimatkailu), niin tietysti mm. Finnairilta jäisi paljon työttömiä. Mutta jos panostettaisiin kotimaan matkailuun, niin eri lentoyhtiöiden ex-henkilökunta saisi töitä kotimaasta ja nimenomaan maasta, ei ilmasta. Kun Suomeen rakennettaisiin paljon uutta ja ennen kaikkea otettaisiin käyttöön jo vanhempaa vähäisellä käytöllä olevaa tai kokonaan käytöstä poistettua majoitustilaa, kehitettäisiin niiden yhteyteen palveluja ja toimintamalleja erilaisine houkutuksineen ja harrastusmahdollisuuksineen, niin uskon, että se olisi Suomelle, sen taloudelle sekä luonnollisesti myös ilmastolle hyvä asia. Suomi on matkailumaana loistava kohde myös meille suomalaisille.

Varmaankaan Finnairin 5 526 (v. 2017) henkilökuntaan kuuluvaa henkilöä eivät kaikki olisi tarpeellisia niille harvoille ilmailureiteille, jotka vielä jäisivät jäljelle kaukolomamatkojen rajun supistuksen myötä. Niille muutamalle tuhannelle eroavalle henkilölle löytyisi kyllä Suomestakin töitä, jos vaan tehtäisiin periaatepäätös edellä mainituilla tavoilla. Ja taatusti muutakin työtöntä väkeä saisi suoraan ja välillisesti töitä, kun kotimaan matkailua määrätietoisesti kehitettäisiin. Se auttaisi kymmeniä eri tuotanto- ja palvelumuotoja täällä Suomessa.

Niin, toki tällä olisi haittapuoliakin, ja varmaan paljonkin. Yksi sellainen olisi tietysti niiden turismista elävien pienkaukomaiden pärjääminen, kun turismitulot hiipuisivat. Mutta toisaalta sielläkin parantuisi ilmasto, rannat ja muut lomakohteet siistiytyisivät, merikin säästyisi paljolta roskaamiselta. Eläin- ja kasvikunta kiittäisivät, kun enää ei turhaan raivattaisi niiden elinympäristöä ihmisten ahneuden tieltä. Palattaisiin perinteisiin tulonhankintamuotoihin, kuten kestävään kalastukseen ja metsästykseen sekä maanviljelyyn, sillä maailmasta loppuu pian leipä ja ruoka laajalle levittyvän ihmisasutuksen myötä.

Mieti omalla kohdallasi, olisitko valmis uhrautumaan puhtaan asian puolesta ja jättämään kaukomaiden lomamatkailua vähemmälle tai jopa kokonaan pois. Suosi suomalaista, osta kotimaista!

Kuusankoskella 20.11.2018 Paavo Sutinen alias Pensselsson

14. marras, 2018
Maailman diabetespäivä on tänään.
Oon jo aikoja sitten päättänyt, että jos minulta diabeetikkona vaikka munuaiset pettää, niin elinsiirtojonoon en lähde. Otan kyllä joka-aamuisen piikkini ja päivittäiset lääkkeeni, jotta jonkinlainen toimintakyky pysyy yllä. Mutta kun ne eivät enää riitä, niin se on siinä sitten. Ja päivittäisillä lääkkeillä tarkoitan kaikkien vaivojeni lääkitystä.
En ole itsetuhoinen, mutta kehäraakiksikaan en suostu. Kaikella kunnioituksella heitä kohtaan, jotka taistelevat elinvuosiensa pitkittämiseksi.
7. elo, 2018
Suomen oikeuslaitos = Suomen epäoikeuslaitos.
 
Maailmassa on vuosisatojen ja varmaan vuosituhansienkin ajan ollut itsensäpuolustamisoikeus. Jos joku hyökkää sinun päällesi, murtautuu kotiisi, uhkaa perhettäsi, vaanii tilaisuutta varastaa ja ryöstää omaisuuttasi, vahingoittaa sinua tavalla tai toisella, silloin on aivan luonnollista, että puolustat kaikkea omaasi. Ei voi olla niin, että kun joku tunkeutuu väkivalloin elämääsi jollain rikollisella tavalla, niin oikeus vaatii sinua antautumaan pahantekijälle ilman puolustautumista.
Tai voi se olla niin, nimittäin Suomessa.
 
Suomessa rikollisella on paljon suuremmat oikeudet kuin rikoksen uhrilla. Kun joku varastaa kaupasta, kauppias ei saa käydä varkaaseen kiinni, ei saa julkaista tämän kuvaa, ei saa tehdä rikolliselle yhtään mitään. Tai saa tehdä, saa nimittäin päästää menemään ja kärsiä varkauden aiheuttama tappio omissa tuloissaan. Vaasassa oikeus, hah "oikeus", langetti kauppiaalle 500 euron sakon ja maksettavaksi varkaalle 1500 euron korvauksen varkaan kuvan julkaisemisesta.
 
Kun joku tunkeutuu kotiisi ja yllätät varkaan, älä vaan koske häneen, vaikka hän pahoinpitelisi perhettäsi tai uhkaisi sinua tai lapsiasi väkivallalla, sillä syyllistyt siinä itsekin rikokseen. Pitää vaan antaa ryöstää ja raiskata vapaasti, ja jälkikäteen toivoa, että saisi oikeudelta oikeutta ja kohtuutta.
Ei saa, ei muuten saa, ei Suomessa.
 
Vankilaan tuomituilla rikollisilla on tuhat kertaa paremmat oltavat kuin sadoilla tuhansilla valtion toimien takia köyhyysloukkuun joutuneilla ihmisparoilla. Vangit syövät ja juovat, pelaavat ja lihovat, pesytyvät ja nukkuvat lämpimässä pehmeillä patjoilla. Suomessa köyhä ei saa riittävän nopeaa lääkärinhoitoa eikä kunnon asuntoa, ei todellista ja aitoa toimeentuloa.
 
HÄPEÄN tällaista "oikeus"laitosta ja monia valtion (lue: hallituksen ja eduskunnan) toimia. Suomi oli oikeusvaltio, RIP sille.

*****
Kun täysin oikeasta elämästä irtautuneet teoreetikot laativat lakeja ja jakavat tuomioita, jotka ovat aivan irrallaan normaalin ihmisen jokapäiväisestä elämästä, ei siitä voi seurata mitään hyvää. Ja kun lakialoitteita hyväksyvät sellaiset henkilöt, jotka eivät uskalla seisoa omien ajatustensa takana vaan nöyristelevät kuin arat pupujussit ruskea kieli joka suuntaan pitkällään, niin kissanripulipaskalakisoppa on valmis.

Kukaan poliitikko ei uskalla koventaa vankien oloja, koska pelkää leimautuvansa rasistiksi tai ties miksi ihmisvihaajaksi, tai mikä pahempaa, pelkää sitä, että ne vangit eivät enää annakaan tälle poliitikolle ääntä ja salaista vaalitukea seuraavissa vaaleissa.
Laittakaa nyt poliitikot ja tuomarit edes pätkä selkärankaa sinne perseenne ja niskanne väliin, ja miettikää, mikä OIKEASTI on oikeutta ja mikä ei! Saatanan tunarit!