Pensselsonin blogi

22. tammi, 2020
Ehdotan, että kun seuraavan kerran tulee eduskuntavaalit, ei edustajia valita äänestämällä lainkaan, vaan koko eduskunta jätetään autioksi siihen asti, kunnes maan asiat ovat taas oikealla mallillaan. Eduskunnan asemasta perustetaan todellisista asiantuntijoista koostuva ryhmä, joka laittaa kaikki tärkeät asiat (lastenhoidosta koulutuksen ja työvoiman saatavuuden kautta vanhusten asioihin) kuntoon.
 
Kaikenlainen sekoilu ilmastonmuutoksen muka-tuomista uhkista ja sitä kautta nykyautoilun (polttomoottorit) alasajosta (Suomi pelastaa koko maailman, HAH), lääkärien ja lääkäritalojen kohtuuttomista palkkioista, järjettömästä paperittomien "pakolaisten" sullomisesta maahamme sun muista älyttömyyksistä pitää saada hallintaan! Ja se perkuleen valtion velanotto pois pois pois!!!
 
En ole persu, mursu, demari enkä kommari, en suurin surminkaan kokkari enkä pukkari, oon vaan hemmetin huolestunut kansalainen.
10. tammi, 2020
Kovasti on nyt tapetilla tämä X Y Z -sukupolvikeskustelu. Siinähän ihmiset jaetaan syntymävuoden perusteella johonkin em. ryhmään. X-sukupolveen kuuluvat vuosina 1964–1979 syntyneet, Y on käsittääkseni 1980–1995 syntyneille ja Z sitten 1996–2010 ulosputkahtaneille junioreille.
 
Mihins miä metusalem sitten kuulun, kun oon syntynyt 1962? Aikoinaan pelasin D-junioreissa, intissä kuntoisuusluokka oli A, ajokortissa lukee ABC, H-poika en halua olla, siltikään G-pisteestä en tiedä mitään, kärsin C-vitamiinin puutteesta, en käytä LSD:tä enkä DDT:tä, CCR on hyvä bändi (ja BCR:kin sitä oli teinivuosina, mutta sitä ei uskaltanut ääneen sanoa).
 
Jospa oisin vaan Pave Pensselsson, oikeus- ja kohtuusministeri kavereiden armosta, risaperseinen pienyrittäjä, entinen yksinhuoltaja ja monelle ihmiselle silkka maanvaiva. Minkäs miä itellein voin, ja varsinkaan muille. Oon A:sta Ö:hön melko turha jätkä, oon A-Ö -mies.
9. joulu, 2019

Ottamatta mitenkään poliittista kantaa nykyhallitukseen tai entisiin sellaisiin, ottamatta kantaa kehenkään ihmiseen tai edustamaansa ryhmittymään, heitän ilmoille kyseenalaistuksen.
Miksi ihmisten pitää lytätä kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä, ennen kuin mitään on edes tapahtunut? MIKSI?

Muutama heitto: Kun joku urheilija valitaan johonkin joukkueeseen, kun joku henkilö valitaan joukkueen valmentajaksi, kun joku julkisuuden henkilö lähtee politiikkaan, kun joku julkisuuden henkilö valitaan eduskuntaan, kun joku puolue pärjää vaaleissa ja siitä tulee hallituspuolue, kun hallitukseen valitaan ministereitä ja niin edelleen, lista olisi pitkä jos kaikki tähän luettelisi, niin MIKSI niin usein asiat, henkilöt, puolueet, urheilijat, joukkueet, em. johtohenkilöt jne lytätään ETUKÄTEEN?

Miksi ei kuunnella ja katsella mitä hän/he/se saa aikaan ja vasta sitten kommentoida tekoja? Miksi pitää lytätä ennen kuin yhtään päätöstä tai muuta tekoa on edes tehty, ennen kuin ensimmäistäkään julkilausumaa on annettu?

Lyttääjälle: Olisitko sinä itse parempi henkilö sen lyttäämäsi kohteen saappaisiin astujaksi? Tiedätkö juuri sinä kaiken paremmin kuin hän tai se, joka niitä tekoja tai päätöksiä tekee? Miten juuri sinusta on tullut niin ylivertainen, että voit julkisesti mollata kaikkea ja kaikkia, varsinkaan, jos ja kun vielä mitään ei ole tapahtunut? Ja jos kerran niin ylivertainen olet muihin nähden, niin miksi roikut siellä kotisohvallasi etkä ole päättämässä maan asioista sen korkeimmalla paikalla, tai kenties koko maailmanneuvostossa, jumalan vierellä tai kenties yläpuolellakin? Luulisi tuollaisella asiantuntemuksella paikan aukeavan aivan minne vaan.
Ei mulla muuta, menen oksentamaan.

3. joulu, 2019
Mitäpä jos -satu

Mitäpä jos tämän pian kaatuvan hallituksen tilalle otettaisiinkin ihan aikuisten oikeasti jokaisen ministeriön alan ammattilainen eli asiantuntija politiikan ulkopuolelta? Siis ammattilaisia politiikan ULKOpuolelta?
 
Mitäpä jos olisi virkamieshallitus, joka yksinkertaisesti vaan hoitaisi maan asian kuntoon juuri sen hetkisen tarpeen mukaan? Mitäpä jos oikeasti laitettaisiin nämä nykyiset ammattimaiset kähmijät ja paskanpuhujaministerit ikään kuin jäähylle vaikka vuodeksi-pariksi oppia ja nöyryyttä hakemaan, jotkut toki loppuelämäkseen?
 
Mitäpä jos oikeasti jokaisella ministeripallilla istuisikin asiantuntija poliittisen sekoilijan sijasta? Liikenneministerinä olisi liikenteen ja logistiikan asiantuntija, puolustusministerinä puolustusvoimien edustaja, sisäministerinä vaikkapa poliisilaitokselta jämpti heppu, opetusministerinä joku uudistusmielinen reksi, ulkoministerinä vaikkapa ulkomaankirjeenvaihtaja, valtionvarainministerinä sitoutumaton pankinjohtaja ja niin edelleen.
Pääministeriksi valittaisiin suoraselkäinen henkilö tunnettujen älykköjen joukosta. Hänen tulisi olla poliittisesti sitoutumaton "koko kansan" johtaja, jolla ei kolise luurangot kaapissa eikä hän omistaisi poliittisten hyvävelijärjestöjen jäsenkirjoja.
 
Mitäpä jos?