Pensselsonin blogi

18. loka, 2019

En tarkoita tällä mitään konkreettista tekemistä, ainoastaan spekuloin seuraavalla ajatuksella:

Kannattaako sairaita hoitaa, kannattaako vanhusten elinpäiviä pidentää keinolla millä hyvänsä, miksei heidän anneta kuolla?

Älkää heti lynkatko minua, lukekaa ensin perusteluni. Enkä missään nimessä ole kenenkään tappamisen tai hoitamatta jättämisen puolella, lukekaa nyt vaan nämä perusteluni.

Yksi tämän ajan suurimmista kysymyksistä on ilmaston lämpeneminen, ja sitä kautta mahdollisesti uhkaava ekologinen katastrofi. Monissa lähteissä on kuitenkin mainittu, että mitkään ihmisen tekemät päästöt eivät ole syypäitä tulevaan tuhoon, eivät ainakaan yksin.

Mielestäni suurin syy maapallon mahdolliseen tulevaan tuhoutumiseen on väestömäärän moninkertaistuminen. Oheisesta excel-taulukosta näkee maailman väkiluvun kehittymisen satojen vuosien takaa.

Noh, eihän se yksi ihminen tätä maapalloa liikaa lämmitä. Ei lämmitä ei, mutta kun sillä yhdellä on toveri ja tällä toinen ja sillä kolmas jne, niin näille, heille, meille kaikille pitää raivata elintilaa luonnon kustannuksella. Jokainen meistä voi arvioida, mitä vaikutusta on esim. sillä, kun viime vuosisadalla vuosien 1900-2000 välisenä aikana väkiluku on kasvanut noin 1,5:stä miljardista yli kuuteen miljardiin, ja vajaassa 20 vuodessa vuosina 2000-2019 siitäkin noin puolitoista miljardia lisää.

Mitä tekemistä esim. autojen pakokaasulla on ilmaston lämpenemisen kanssa? Ei yhtään mitään! Ainoa paha asia on maapallon räikeä ylikansoittuminen, siinä ei pakokaasut, lentomatkustelu ynnä muut ihmisen tekemiset ole yhtään mitään! Ainoa, mitä ihmisen kannattaa maapallon pelastamiseksi tehdä, on välttää turhia raskauksia. Ehkäisy käyttöön! Jos se ei auta, koko maailman olisi syytä harkita Aasiassa käytössä olleita yhden lapsen malleja. Toinen lapsi joko annetaan lapsettomalle pariskunnalle tai yksinkertaisesti sen ei annettaisi syntyä tai ainakaan kasvaa. Raakaa, kyllä, mutta ehkäpä välttämätöntä, nyt ei hyssyttely enää auta.


Kuusankoskella 18.10.2019 Paavo Sutinen alias Ministeri Pensselsson

17. loka, 2019

Huolestuttaa todella isosti tulevien aikuisten eli nuorten ja varsinkin lasten puolesta se, että kouluja lakkautetaan. Nyt jo suuret luokkakoot kasvavat entisestään, mikä taatusti lisää oppimisvaikeuksia sekä antaa hyvät puitteet kiusaamisen lisääntymiselle.

Jos haluaa asioita kärjistää, joskus se voi olla hyväkin keino, niin muistutan, että Suomessa ei ole pakko käydä koulua.
"Oppivelvollisuuden voi suorittaa myös käymättä varsinaista koulua, sillä Suomessa ei ole koulupakkoa. Oppivelvollisuuden sisältö on joka tapauksessa suoritettava, huolimatta opiskelutavasta. Oppimäärän voi suorittaa esimerkiksi kotiopetuksena."
Lähde: https://www. nuortenelama. fi/elavaa-elamaa/koulutus-ja-opiskelu/oppivelvollisuus-513 (linkissä tarkoituksellisesti pari välilyöntiä).

Haen tällä sitä, että koululainenkin voi taistella liian suuria luokkakokoja ja ylipäätään koululaitosta vastaan. En tarkoita, että näin tulisi välttämättä tehdä. Mutta kuten meillä Kuusankoskella on Kuxit-ryhmä eli Kuusaa irti Kouvostoliitosta, niin kohta voi olla niin, että koululaisilla on oma Koxit-ryhmänsä, eli Koululaiset ulos koululaitoksesta. He aivan yksinkertaisesti lopettavat koulunkäynnin tai eivät aloita sitä lainkaan, vaan suorittavat oppivelvollisuutensa kotiopetuksena. Salaa toivon, että jotain sen suuntaista syntyisi isommassa mittakaavassa, jotta päättäjät oikeasti heräisivät pilvilinnoissaan.

Kouvolasta:
Päättäjien pölvästely on kerta kaikkiaan saatava loppumaan! Prioriteettiasiat kuntoon ja aivan turhat kerskahankkeet nurin!
Koulujen yhdistely/lakkauttaminen, hoitopalvelujen siirtelyt aivan vääriin kohteisiin, monien ja taas monien toimivien palvelujen lakkauttaminen tai siirto ydinkeskustaan, lista on vaikka miten pitkä. Näistä kun harva se viikko kuulee ja lukee, niin helposti tulee tunne, ettei ne tarinoiden hölmöläiset edes olleet hölmöjä, kyllä ne hölmöt on ihan täällä meidän omassa keskuudessamme, ja vieläpä päättämässä asioista. Pelottaa lasten ja nuorten puolesta, itestä ei oo niin väliä enää.

14. loka, 2019

Osa meistä kuusankoskelaisista, ns. kuusaalaisista, haluaa purkaa kuntaliiton Kouvolan kanssa.

Facebook-ryhmä https://www.facebook.com/groups/501495654017777/

Kunnallinen kansanäänestys https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/11343

Nyt vaan antamaan äänesi!

5. touko, 2019

Rakkaus on kuin peruna.
Potko, potaatti, pottu.

Moni odottaa vesi kielellä uutta perunaa.
Mikään ei ole niin romanttinen paikka kuin perunakellari, se tuttu ja turvallinen, vuosikymmeniä vanha uskollinen ystävä.

Peruna on usein sileä ja maukas, todella ihana. Mutta toisinaan uusikin peruna voi olla rupinen ja ryppyinen, vetelä tai suorastaan pilaantunut. Osa perunoista kestää kovankin keittämisen, mutta moni pottu joko halkeilee, hajoaa tai jopa suorastaa muussaantuu pienessäkin paineessa, kun vähänkin kannen alla kuplii.

Perunaa on monen mallista, on pyöreää, soikeaa, littanaa, lättänää, suurta ja pientä, punaista ja keltaista, vihreääkin löytyy. Mutta olipa perunan muoto tai väri mikä tahansa, jokainen pottu on omalla tavallaan arvokas, vaikka välillä vähän saviselta maistuukin.

Ole kuin pottu, joka on ylpeä itsestään ja olemassaolostaan, sillä olet tosi hyvän makuinen.
Odota perunan kypsymistä, mutta kaipaa joskus myös raakaakin pottua. Ja siemenperunoille on aina kova kysyntä, älä aliarvioi sitä.

-Näitä pottumaisuuksia mietiskeli Pensselsson 5.5.2019-