Pensselsonin blogi

9. syys, 2021
En ole eri mieltä enkä aio vastustaa sitä tosiseikkaa, että ilmasto lämpenee, ymmärrän lämpenemisen aivan hyvin. Ilmasto muuttuu ihmisen toimien vuoksi juu, mutta niin se on muuttunut ennenkin ilman ihmisen vaikutusta. Eli juu toisen kerran.
 
Tätä seuraavaa en ymmärrä. Kun maapallon valtiot (ja niihin kuuluvat alueet) laitetaan asukasmäärän eli niiden ihmisten määrän mukaiseen suuruusjärjestykseen, on Suomi sijalla 115. Valtioita on yhteensä 235, joten maamme on aika lailla keskellä listaa (115. 235:sta).
Suomen asukasmäärä on 0,07% koko maailman väestöstä. Kun kaikki Suomen kokoiset ja sitä pienemmät valtiot laitetaan yhteen, on niiden yhteinen asukasmäärä n. 2,5% koko maailman väestöstä. Ihan ite laskin. Siis puolet kaikista maan valtioista, siis me pienimmät, on VAAN 2,5 prosenttia kaikista ihmisistä!
 
Kun sitten mietitään, kuinka paljon (lue: vähän) me pienet maat päästöjä aiheutamme autoilulla ja tehtailla (mm. Cookinsaaret, Tuvalu, Neitsytsaaret, Nauru, ja vaikkapa Grönlanti, Kiribati, Malta, Gibraltar, San Marino ja Vatikaani), niin se ei varmaan ole lähelläkään tuota 2,5 prosenttia, vaan nollapilkku jotain.
 
No nyt: MIKSI Suomen pitää esittää jotain pyhäkoulupoikaa olemalla aina ensimmäisenä lupautumassa kaikkeen, mitä maailman mahtimaat ja muut silmäätekevät ovat vaatimassa? Jos Isot Pojat vaatii päästöjen vähentämistä 30% tai 50% tai 99% tai vaikka 150%, niin Suomi viittaa ensimmäisenä ja lupautuu kaikkeen. Mitä perhanan hyötyä on siitä, kun pikkiriikkisen piskuinen kansa puhdistaa omaa ilmaansa, kun maailmassa on kaupunkeja ja laitoksia, valtamerilaivoja jne, jotka päästelevät huolettomasti viikossa tai jopa päivässä saman verran, kuin Suomi koko vuotena?
Ja vaikka me kaikki pienet valtiot olisimme niitä pyhäkoulupoikia, niin mitä hyötyä maidän päästöjen vähentämisistä olisi? Ei hyttysen pierun yhden atomin vertaa.

Suomen päättäjille on paljon tärkempää näyttää puhtaita kynsienalusia, korvantaustoja, nassuja ynnä tassuja maailman Isoille pojille, hymyillä ja nöyristellä heille, kuin se, miten oman maan kansalaiset voivat ja jaksavat.


Seison sanojeni takana. T: Pave Pensselsson Sutikainen pienestä Suomi-nimisestä entisestä itsenäisestä valtiosta, nykyisestä EU:sta.
23. elo, 2021
Maapallon eri kolkissa, lähellä meitäkin, on monia paikkoja, joissa tuhansilla ihmisillä on valtavan vuoren kokoinen hätä. Mm. Afganistanissa pahoinpidellään, kidutetaan ja tapetaan omia kansalaisia ja muidenkin maiden ihmisiä, miehiä, naisia, vanhuksia, lapsia. Eikä vaan yhtä tai kahta, vaan satoja ja tuhansia, kymmeniä tuhansia.

Eri puolilla tellusta on valtavia luonnonkatastrofeja, on maastopaloja, kivi- ja mutavyöryjä, tsunameja, useita metrejä korkeita tulvia, tauteja, joissa kuolee ja häviää koko ajan tuhansia ihmisiä.

Noh, meillä Suomessa ei tällaisia ole. Sen sijaan meillä on jotain vielä pahempaa: meillä on väärään paikkaan kuseksivia kissoja, soittokelloa rimpauttamattomia polkupyöräilijöitä, nurmikoille paskovia koiria, väärin pysäköityjä autoja, metelöiviä teinejä ja muuta yhtä zuberkamalaa. Jestas sentään miten me suomalaiset sitten kärsimme! Apu-a!
Miettikääs nyt ihmiset, mikä oikeasti on tärkeää, jookosta joo.
12. heinä, 2021

Kirje löytyy Eräkokin osoitteesta TÄÄLTÄ

 

27. kesä, 2021
Oisko ollut mitä? Toki myöhäistähän tämä jo on, mutta:
Kun kisaturistit kävi Venäjällä futista seuraamassa ja palasi Suomeen kaakon alueella (Vaalimaa, Nuijamaa jne), niin ihan ilman poikkeuksia koko porukka, koko linja-autolastilliset ynnä henkilöautoissa matkustaneet, siis aivan kaikki Venäjältä palaavat ihmiset pakotettaisiin suoraan Joutsenoon (nyk. Lappeenrantaan) Konnunsuon entiseen vankilaan vähintäänkin kahden viikon karanteeniin. Ihan sama mitä koronatesti rajalla näyttää, Konnulle vaan. Siellä sellissä sit vois miettiä, kannattaako näinä tautisina aikoina maasta poistua ilman TO-DEL-LA PÄ-TE-VÄÄ syytä!
Terveisin eräs niistä lukemattomista ihmisistä ja varsinkin yrittäjistä, jotka suuresti kärsii tällaisesta leväperäisyydestä ja itsekkyydestä!
14. kesä, 2021
Kouvolan kuntavaaleissa oli melko surkea äänestysprosentti, vain 52,3. Alueellisesti heikointa äänestysinto oli Kouvolan keskustassa, jota myös cityksi kutsun, missä prosentti oli tosi matala 46,3. Kuusankosken keskustan luku oli 50.3.
Mitenkään kehumatta kerron, että omalla äänestysalueellani Kuusankosken Kymintehtaalla äänestysprosentti oli 55,9.Suurimmat prosentit oli Valkealassa 59,1, Vahterossa 59, Utissa 56, Kymintehtaalla 55,9 ja Jaalassa 55,2.
Ei näytä ydinkeskustalaisia vaalit kiinnostaneen. Selvästikin täällä reunoilla kaivataan muutosta, mutta city sen kun vaan maata röhnöttää maha täynnä liitoskuntien hunajaa.