Pensselsonin blogi

27. huhti, 2020
Aamulla tuli telkasta uusintana ohjelma huutolaisista, siis ihmisistä, joita huutokaupattiin eri taloihin työvoimaksi. Yleensä huutolaiset olivat köyhistä oloista tulleita melko pieniä lapsia, mutta oli niitä aikuisiakin. Suomessa viimeinen huutolaiskauppa oli 1930-luvun puolivälissä.
Ohjelmassa eräs nyt jo vanha mies kertoi, että hän näki ensimmäisen kerran joulupukin 14-vuotiaana, koska ei ollut koskaan aiemmin päässyt olemaan sisällä talossa, jossa isäntäperhe juhli joulua. 14-vuotiaana hän sai elämänsä ensimmäisen joululahjan, joka oli nenäliina. Silmät itkuisena hän sitä saamaansa lahjaa muisteli, eikä edes raaskinut sillä liinalla silmiään pyyhkiä, ettei uusi liina likaantuisi.
 
Mitäs nyt nykyaikana, pitääkö jopa alle kouluikäiselle lapselle ostaa se viimeistä huutoa oleva älypuhelin, se kallein malli, koska naapurin piltilläkin sellainen on? Pitääkö lapsella olla viimeistä muotia olevat kuteet, vaikka hän pääsääntöisesti on sisällä pelaamassa sillä uutuusluurillaan? Eikö hyvät, kestävät ja käytännölliset vaatteet ole mukavampiakin pitää päällä kuin nykymuodinmalliset rihmat?
 
Miettikää ihan oikeasti ihmiset, mikä tässä elämässä on oikeasti tärkeää. Nyt jos maailmassa tai vain omassa lähipiirissä tapahtuu joku katastrofi, niin ne, jotka elävät pää siellä pilvilinnoissa, ne putoavat kaikkein korkeimmalta, eivätkä taatusti pärjää ihan elämän perustasolla. Perustasolla tarkoitan sitä, että kun oikeasti kaikki menee, niin ihminen yrittää selviytyä hengissä, yrittää saada kodinomaista suojaa ja lämpöä, ruokaa syödäkseen ja vettä juodakseeen. Siinä ei blingbling -ihminen pärjää alkuunkaan, se on se kansanosa, joka tuhoutuu ensimmäisenä. Käytännölliset ja järkevät ihmiset pärjäävät, koska he ymmärtävät elämän perusreaaliteetit ja osaavat varautua ja toimia, blingbling -ihminen vain itkee ja valittaa. Ja kuolee, koska ei osaa selviytyä.
 
Ja vaikkei mentäisi ihan peruselämän tasolle, siihen hengissä pysymiseen siis, niin onko se viimeisin muoti, pinnallisuus ja glitteri todella niin tärkeää? Eikö ihminen ole arvokas, jos elää ja kulkee käytännöllisesti pintakiillosta välittämättä? Mieti.
24. huhti, 2020

Ihmisille kun tarjotaan ostettavaksi vaikka ledivaloilla varustettua kukkaruukkua tai sillanpään marssilaulun melodiaa viheltävää propellipipoa tositosi halvalla, niin siinä ryntäyksessä unohtuu kaikki määräykset ja kehotukset turvaväleistä ja kokoontumiskielloista. Ihminen on tosiaankin laumaeläin, joka sekoaa täysin, kun joku johtoajatus sitä pikkasen ohjailee. Aivan kreisiä porukkaa, jonottaa nyt joitain (saatanan rumia) lenkkareita toisiaan tuuppien. Jos on ihmiskunnan onni jättänyt, niin on kyllä järkikin.

22. tammi, 2020
Ehdotan, että kun seuraavan kerran tulee eduskuntavaalit, ei edustajia valita äänestämällä lainkaan, vaan koko eduskunta jätetään autioksi siihen asti, kunnes maan asiat ovat taas oikealla mallillaan. Eduskunnan asemasta perustetaan todellisista asiantuntijoista koostuva ryhmä, joka laittaa kaikki tärkeät asiat (lastenhoidosta koulutuksen ja työvoiman saatavuuden kautta vanhusten asioihin) kuntoon.
 
Kaikenlainen sekoilu ilmastonmuutoksen muka-tuomista uhkista ja sitä kautta nykyautoilun (polttomoottorit) alasajosta (Suomi pelastaa koko maailman, HAH), lääkärien ja lääkäritalojen kohtuuttomista palkkioista, järjettömästä paperittomien "pakolaisten" sullomisesta maahamme sun muista älyttömyyksistä pitää saada hallintaan! Ja se perkuleen valtion velanotto pois pois pois!!!
 
En ole persu, mursu, demari enkä kommari, en suurin surminkaan kokkari enkä pukkari, oon vaan hemmetin huolestunut kansalainen.
10. tammi, 2020
Kovasti on nyt tapetilla tämä X Y Z -sukupolvikeskustelu. Siinähän ihmiset jaetaan syntymävuoden perusteella johonkin em. ryhmään. X-sukupolveen kuuluvat vuosina 1964–1979 syntyneet, Y on käsittääkseni 1980–1995 syntyneille ja Z sitten 1996–2010 ulosputkahtaneille junioreille.
 
Mihins miä metusalem sitten kuulun, kun oon syntynyt 1962? Aikoinaan pelasin D-junioreissa, intissä kuntoisuusluokka oli A, ajokortissa lukee ABC, H-poika en halua olla, siltikään G-pisteestä en tiedä mitään, kärsin C-vitamiinin puutteesta, en käytä LSD:tä enkä DDT:tä, CCR on hyvä bändi (ja BCR:kin sitä oli teinivuosina, mutta sitä ei uskaltanut ääneen sanoa).
 
Jospa oisin vaan Pave Pensselsson, oikeus- ja kohtuusministeri kavereiden armosta, risaperseinen pienyrittäjä, entinen yksinhuoltaja ja monelle ihmiselle silkka maanvaiva. Minkäs miä itellein voin, ja varsinkaan muille. Oon A:sta Ö:hön melko turha jätkä, oon A-Ö -mies.
9. joulu, 2019

Ottamatta mitenkään poliittista kantaa nykyhallitukseen tai entisiin sellaisiin, ottamatta kantaa kehenkään ihmiseen tai edustamaansa ryhmittymään, heitän ilmoille kyseenalaistuksen.
Miksi ihmisten pitää lytätä kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä, ennen kuin mitään on edes tapahtunut? MIKSI?

Muutama heitto: Kun joku urheilija valitaan johonkin joukkueeseen, kun joku henkilö valitaan joukkueen valmentajaksi, kun joku julkisuuden henkilö lähtee politiikkaan, kun joku julkisuuden henkilö valitaan eduskuntaan, kun joku puolue pärjää vaaleissa ja siitä tulee hallituspuolue, kun hallitukseen valitaan ministereitä ja niin edelleen, lista olisi pitkä jos kaikki tähän luettelisi, niin MIKSI niin usein asiat, henkilöt, puolueet, urheilijat, joukkueet, em. johtohenkilöt jne lytätään ETUKÄTEEN?

Miksi ei kuunnella ja katsella mitä hän/he/se saa aikaan ja vasta sitten kommentoida tekoja? Miksi pitää lytätä ennen kuin yhtään päätöstä tai muuta tekoa on edes tehty, ennen kuin ensimmäistäkään julkilausumaa on annettu?

Lyttääjälle: Olisitko sinä itse parempi henkilö sen lyttäämäsi kohteen saappaisiin astujaksi? Tiedätkö juuri sinä kaiken paremmin kuin hän tai se, joka niitä tekoja tai päätöksiä tekee? Miten juuri sinusta on tullut niin ylivertainen, että voit julkisesti mollata kaikkea ja kaikkia, varsinkaan, jos ja kun vielä mitään ei ole tapahtunut? Ja jos kerran niin ylivertainen olet muihin nähden, niin miksi roikut siellä kotisohvallasi etkä ole päättämässä maan asioista sen korkeimmalla paikalla, tai kenties koko maailmanneuvostossa, jumalan vierellä tai kenties yläpuolellakin? Luulisi tuollaisella asiantuntemuksella paikan aukeavan aivan minne vaan.
Ei mulla muuta, menen oksentamaan.