Pensselsonin blogi

12. heinä, 2021

Kirje löytyy Eräkokin osoitteesta TÄÄLTÄ

 

27. kesä, 2021
Oisko ollut mitä? Toki myöhäistähän tämä jo on, mutta:
Kun kisaturistit kävi Venäjällä futista seuraamassa ja palasi Suomeen kaakon alueella (Vaalimaa, Nuijamaa jne), niin ihan ilman poikkeuksia koko porukka, koko linja-autolastilliset ynnä henkilöautoissa matkustaneet, siis aivan kaikki Venäjältä palaavat ihmiset pakotettaisiin suoraan Joutsenoon (nyk. Lappeenrantaan) Konnunsuon entiseen vankilaan vähintäänkin kahden viikon karanteeniin. Ihan sama mitä koronatesti rajalla näyttää, Konnulle vaan. Siellä sellissä sit vois miettiä, kannattaako näinä tautisina aikoina maasta poistua ilman TO-DEL-LA PÄ-TE-VÄÄ syytä!
Terveisin eräs niistä lukemattomista ihmisistä ja varsinkin yrittäjistä, jotka suuresti kärsii tällaisesta leväperäisyydestä ja itsekkyydestä!
14. kesä, 2021
Kouvolan kuntavaaleissa oli melko surkea äänestysprosentti, vain 52,3. Alueellisesti heikointa äänestysinto oli Kouvolan keskustassa, jota myös cityksi kutsun, missä prosentti oli tosi matala 46,3. Kuusankosken keskustan luku oli 50.3.
Mitenkään kehumatta kerron, että omalla äänestysalueellani Kuusankosken Kymintehtaalla äänestysprosentti oli 55,9.Suurimmat prosentit oli Valkealassa 59,1, Vahterossa 59, Utissa 56, Kymintehtaalla 55,9 ja Jaalassa 55,2.
Ei näytä ydinkeskustalaisia vaalit kiinnostaneen. Selvästikin täällä reunoilla kaivataan muutosta, mutta city sen kun vaan maata röhnöttää maha täynnä liitoskuntien hunajaa.
25. touko, 2021
Tää on näitä Musta tuntuu -juttuja, pelkkää olettamusta siis:
Luulenpa, etten oo kauhean väärässä miettiessäni, että jotkin päättäjät saavat isojen markettien ja keskusliikkeiden pöytien alta muhkeat kirjekuoret saatesanoilla "pitäkää ne pikkuputiikit ja varsinkin tori- ja markkinakauppiaat ahdingossa, jotta me isot voisimme rikastua entisestään lisää".

Markettien tapahtumissa ja ihan normioloissakin siellä sisätiloissa saattaa olla samaan aikaan useita tuhansia ihmisiä toisiinsa nojaten, mutta eipä se virus sinne iske, koska sillä ei ole lupaa niin tehdä. Mutta auta armias, kun joku pieni taho yrittää järjestää ulkomarkkinat, jossa muutamilla kymmenillä ihmisillä on taatusti paljon raikasta ulkoilmaa hengittää, niin sinne se virus hyökkää taatusti, siis ainakin päättäjien mielestä.
Varmaa on, että joku tai jotkut näistä poikkeusoloista aina hyötyy, ja nyt se ei ainakaan ole markkina- ja muu tapahtuma-ala. Tällaista kirjekuorihommaa (en kirjoita tähän sanaa korruptio) on tietysti lähes mahdoton näyttää faktaksi, mutta vaikea sitä on toisinpäinkään todistaa.
Ai että sylettää! AI ETTÄ SYLETTÄÄ!
23. touko, 2021
Kouvolassa paloi joku vuosi sitten koulu, surullista. Mutta voisiko sen tapahtuman kääntää jotenkin positiiviseksi asiaksi? Hmmm... *kirjoittaja ajattelee*
 
Heureka! Olisipa todella dramaattista ja samalla aikaa myös onnekasta, jos vaikka salama, viallinen sähkölaite tai meteoriitti tuhoaisi Kouvola cityn (eli ns. vanhan Kouvolan) loputkin koulut, niin sittenhän olisi toki hyvä syy rakentaa cityyn uusi koulu, oikea supermegakokoinen yhteiskoulu, jonne sijoitettaisiin kaikki Kouvolan cityn oppilaat asuinpaikasta riippumatta. Sinne sijoitettaisiin toki myös kaikki entisten reunakuntien eli Anjalankosken, Elimäen, Jaalan, Kuusankosken ja Valkealan ala-, ylä- ja ammattikoululaiset sekä lukiolaiset. Eskarikin voisi siellä olla, se suurkunnan tuleva ainoa.
 
Näiden "vahingossa" palaneiden koulurakennusten tonteille rakennettaisiin sitten rakennuksia, jonne siirretään reuna-alueilta vielä siirtämättömät loputkin palvelut. Mitäpä siellä reuna-alueilla palveluilla tekisi, kun kaikki lapsetkin "haluavat" olla vain ja ainoastaan cityn megakoulussa. Entiset reunataajamat jyrätään ja sinne laitetaan kasvamaan honkaa, mäntyä ja petäjää, kuusta, raitaa ja katajaa, joiden puuston myymisellä sitten city rikastuisi. Nerokasta!