Pensselsonin blogi

25. tammi, 2021
Tämä maa ei ole juurikaan mennyt eteenpäin 2000-luvulla. Kansalaisten avustuksia ja etuisuuksia on pienennetty, kouluja on lakkautettu, koulutusta on karsittu, toivottomassa tilanteissa olevia työttömiä on ruoskittu hakemaan töitä (joita ei ole) tai koulutusta (joka ei johda mihinkään, ei ainakaan työpaikan saantiin) uhkailemalla rahan menetyksillä, valtionvelka on paisunut mammuttimaisiin lukemiin, konteittain rahaa on jaettu ulkomaille, omien heikoimpien kansalaisten hädästä ei välitetä juuri rahtuakaan, maahan otetaan avosylin vastaan elintasopakolaisia, ulkomaalaisille annetaan sosiaalietuuksia paljon enemmän kuin oman maan kansalaisille (joista suurin osa on maksanut veroja ja muutenkin rakentanut tätä maata), tärkeimmät linjapäätökset annetaan keskieurooppalaisten tehtäväksi (älkää yrittäkö väittää, että pienen Suomen ääni kuuluisi ja johonkin vaikuttaisi EU:ssa) jne jne.

Kaiken tämän ovat saaneet aikaan ne perinteiset pääpuolueet kokoomus, keskusta ja demarit, joita kaikki pienemmät puolueet pers'nuolee ja muutenkin hännystelee oman edun toivossa. Mikään ei ikinä muutu, koska aina tehdään vellihousuina se sama virhe, eli äänestetään niitä, keitä ollaan aina äänestetty, isät ja isoisätkin heitä aina äänesti.

Olisiko viimein aika uskaltaa tehdä joku muu kuin perinteinen ratkaisu? Äänestää puoluetta, puolueita, jotka eivät ennen ole vallan kahvassa pääpuolueena olleet? Olisi, juuri nyt olisi se aika.
Noh, vaihtoehtoja ei ole montaa, jokainen saa kohdallaan miettiä mikä se uusi johtopuolue voisi olla. Ei mulla muuta tähän hätään. Olkaa rohkeita, siskot ja veljet.
24. tammi, 2021
(Netistä lainattu teksti, en tunne alkuperää)

Huominen (25.1) Paavon päivä on ollut tärkeä keskitalven merkkipäivä. »Paavo parasta talvea» eli päivät ovat valoisampia ja ihmiset voivat nauttia talven keleistä. Paavo on talven puoliväli, johon mennessä puolet lumista on satanut ja puolet eläinten ruuasta kulunut. Päivän jälkeistä viikkoa on joillakin alueilla sanottu »talvennavaksi» ja viikon keskiviikkoa puolitalven keskiviikoksi.

Paavon päivänä päivä lämmittää jo reen perällekin. Jos silloin aurinko paistaa kirkkaasti koko päivän - tai ainakin niin kauan, että mies ehtii hevosen valjastaa - tulee hyvä viljavuosi, kaunis kevät ja hyvä hernesato. Paavona onkin perinteisesti syöty Lounais-Suomessa hernekeittoa.
Jos rokan aineksia ei ollut kotona, haettiin »Paavon pavui» ja siansorkkia naapurista. Rikkaat maksoivat saamisistaan, mutta köyhät saivat ne ilmaiseksi. Anteliaisuus toi talolle hyvää onnea samaan tapaan kuin muinakin juhlapyhinä ja edisti tulevan kesän hernesadon onnistumista.

Jos Paavona tuiskutti niin paljon, että reen jalaksen jälki meni umpeen, niin tulevana kesänä pellava, hamppu, tupakka tai peruna ei menestyneet. Toisten enteiden mukaan Paavon lumisade ennustelee hyvää satoa, ainakin herneen osalta. Jos Paavona pyryttää sen verran, että oljenkorsi peittyy, tulee sinä vuonna huono vuodentulo.

Vaikka Paavona päivä jo paistaa, niin kovin lämpimistä keleistä ei voi vielä puhua. »Paavo pakkasen parina, nenä räässä, parta jäässä». Sanottiin, että jos pakkanen ei pauku Paavona, kesäkään ei ole oikein mistään kotoisin eikä sato onnistu. Paavon päivän lämmin etelätuuli vuorostaan enteili menestyksellistä marjavuotta.
7. tammi, 2021
Oon funtsaillut omaa poliittista kantaani. En kuulu enkä ole ikinä kuulunut mihinkään puolueeseen. Mulla ei ole vieläkään mitään yhtä puoluetta jota kannatan, sillä kannatan niitä hyväksi katsomiani toimia, joita eri poliitikot ja puolueetkin joskus tekevät.
 
- Perussuomalaiset: Olen samalla kannalla perussuomalaisten kanssa monesta asiasta. En halua Suomeen yhtään enempää pakolaisia kuin on pakko ottaa. Tarkennan, että haluan tänne vain sellaisia pakolaisia, jotka oikeasti sitä ovat, jotka pakenevat henkensä kaupalla esim. sotaa, he ovat tervetulleita. Mutta kaikki taloudellisten tukien perässä juoksijat menkää pois. Kaikki te omaa armeijapakkoanne välttelevät nuoret miehet, menkää puolustamaan kotejanne. Te epärehelliset keinottelijat, jotka tulette tänne loisimaan, älkää tulko.
Kannatan perussuomalaisten linjaa siitä, että poliittiset virkanimitykset vain oman puolueen jäsenille tai ko. puoluetta tukeville tahoille tulisi lopettaa. Ei hyvä veli -nimityksiä, pitää nimittää se, joka on paras vaihtoehto oman kaverilistan ulkopuoleltakin.
Perussuomalaisten puheet pitävät eniten paikkaansa muihin suuriin puolueisiin verrattuna, ei toki kaikki puheet eikä teotkaan, paljon on heilläkin yliampumisia, muilla puolueilla on vaan enemmän. He uskaltavat olla rohkeasti eri mieltä kuin valtavirtapuolueet, jotka eivät oikeastaan ole saaneet aikaiseksi muuta todella mainittavaa kuin valtavan valtiovelan. Tässä muutama esimerkki perussuomalaisten hyvistä puolista mun silmin katsottuna.

- SDP: ainakin teoriassa demarit on edelleen työväen puolella, tosin ihan noin mustavalkoista se ei ole. Jos demarit olisivat suoraselkäisempiä ja pysyisivät puheidensa takana ja pitäisivät ne kuuluisat kätensä pois toisten taskuista, demarit voisi olla hyvä vaihtoehto alemman keskiluokan ja vähävaraisemman kansanosan kannalta. Kuulun itse näihin vähävaraisiin.

- Vasemmisto: silläkin on hyviä puolia. Usein vasemmisto kannattaa juuri pienten ihmisten ja huonompiosaisten auttamista, mutta keinoja ei oikein tahdo löytyä tekojen asteelle.

- Vihreät: heidän ehkä näkyvin hyvä tekonsa on se, että ihan aina ei ole vihreitten edustajilla kireitä kauluksia ja kravatteja eikä jakkupukuja, he osaavat ottaa pukeutumisten suhteen monasti rennommin kuin muut puolueet. Kiertää aivoissa veri paremmin, ja otsa sekä takaraivo saa veren mukana happea. Lisääntynyt happimäärä saa aikaan kirkkaampia ajatuksia. Näkyykö se sitten tuloksissa, siitä en ole varma.
 
- Keskusta: Keskusta on osannut hauskuuttaa ehkä pitkäaikaisemmin Suomen kansaa kuin mikään muu puolue koskaan, ja se ei ole mikään ihan pieni meriitti se, onhan meillä korkea uunoturhapurojen sketsitaso tässä maassa. Keskustan suurin avu on notkea niska, joka kääntyy aina sinne päin, missä vallan keskittymä kulloinkin on. Se on paras kaveri aina silloin, kun pitää etsiä hallituskumppania, siis paras omasta mielestään.

(En luettele tässä kaikkia puolueita, vaikka niillä kaikilla on jotain hyvää. Monet pienemmät puolueet on ainakin hyviä nuolemaan isompien peffoja).

- Kokoomus: Oho, katson kokoomuksellakin olevan jotain hyvää! Heillä on rahaa ja koulutusta, he tuntevat hyvin talousasiat ja osaavat perustella kaikki ne huonotkin ehdotuksensa erittäin mallikkaasti, onhan heillä usein isukin ja isoisukin rahat, arvovalta ja taattojen valtava kokemus tukenaan. Koreista puheistaan huolimatta kokoomus tahtoo aina ja taas aina ja yhä uudelleen ja joka kerta lupauksistaan huolimatta tehdä asioita niin, että todellinen hyötyjä on -kappas- toinen kokoomuslainen ja muutenkin "parempi" väki. (En tarkoita, että suuri raha ja korkea asema olisi synonyymi "paremmalle" väelle, ehei suinkaan. Usein paras ihminen on se kaikkein kurjimmalta näyttävä ja vaatimattomimman oloinen ihminen, Ihminen Isolla Kirjaimella). Ensimmäinen sana, joka tulee kokoomuksesta mieleen, on ylimielisyys. Ei sillä, ovat hekin jotain hyvää saaneet aikaan, en nyt vaan heti muista mitä.
 
- Summa summarum: Jos aioin lähteä politiikkaan mukaan niin, että ottaisin jonkin puolueen jäsenkirjan, niin lopputulema olisi, että mun pitäisi tehdä Harkimot, eli perustaa oma puolue. Siltikin aion äänestää kaikissa tulevissa vaaleissa, kuten oon aina tehnyt tähänkin asti. Taidan vaan jättäytyä edelleenkin huutolaispojaksi, en jaksa tapella kaiken aikaa.
9. joulu, 2020
Koronasta on puhuttu ja kirjoitettu jo aivan liikaa, mutta joihinkin asioihin haluaisin tarkennusta. Joka päivä saa lukea ja kuulla siitä, moniko on saanut tartunnan, moniko on sairaalahoidossa ja moniko tartunnan saaneista ja siihen sairastuneista on kuollut. Moniko saanut tartunnan, moniko kuollut. Simppeliä matematiikkaa.

Nyt jos ryhdyttäisiin näyttämään kuolleitten lukumäärän sijasta lukuja, joista ilmenisi, moniko EI OLE saanut tartuntaa, moniko EI OLE kuollut, moniko ON tartunnan saatuaan SELVINNYT, niin muuttuisiko koronaan suhtautuminen vähemmän demonisoivaksi?

Minulle henkilökohtaisesti kaikkia tauteja suurempi pelko on joukkohysteria, jonka liekkiin media ja valtaapitävät lyövät jatkuvasti uuttaa bensaa. Ihminen on kuin lammas, yhden johdettavissa ja, anteeksi vain, tyhmä kuin lammas, ainakin mitä tulee hysteriaan. Uskotaan kaikki, mitä Iso Viisas, eli meillä media ja hallituksen edustajat, kertoo. Jos media toitottaa, että hallitus suosittaa perunasäkin päähän vetämistä ennen ulosmenoa, niin porukat vetää perunasäkin päähänsä. Veikkaanpa, että tässä tapauksessa Suomesta ostettaisiin joka kaupasta perunat loppuun ennen pikku kakkosen alkua.

Tympäsee, mutta silti kehotan: olkaa varovaisia, pitäkää fyysistä etäisyyttä, mutta älkää olko lampaita!

Lukuja:
Tällä hetkellä 8.12.2020 Suomessa koronaan kuolleita on 425 henkilöä. Se tekee koko väestöstä 0,0077%.
Testattuja on 2 101 900, ja näistä tartunta on todettu 28 242. henkilöllä, mikä tekee n. 1,34% testatuista ja 0,5% koko väestöstä. Kyllä on syytä joukkohysteriaan, joo.
Lähde: THL
3. joulu, 2020

Perustin Facebookiin uuden julkisen ryhmän nimeltä Missä kauppiaat kulkevat.
Sen tarkoitus on, että tori- ja markkinakauppiaat listaavat sinne omat kulkureittinsä ja myyntipaikkansa päivämäärätietoineen, jotta asiakkaiden on helppo paikantaa omat kauppiaansa Suomen lukuisilta myyntipaikoilta.
LINKKI SIVUSTOON.